Fűszeres Alma Cider Recept (Pár Titkos Hozzávalóval)

2 pohár alma cider az asztalon, fahéj rudakkal

Képzeld el milyen, amikor egy hideg téli estén felforralt cider melegszik a tűzhelyeden és az egész konyhát (de lehet, hogy az egész lakást) átjárja az alma és a fahéj bódító illata. Ez sokakat nosztalgiával tölt el és van egy kifejezetten nyugtató hatása is. Ez a fűszeres alma cider tökéletes olyan alkalmakra, amikor a hideg téli hónapokban meglátogat pár barátod, vagy esetleg a család. Élvezzétek együtt ezt az italt, ami nem csak a testeteket melegíti fel, de a lelketeket is.

Fűszeres Alma Cider Recept

Ezt a konkrét receptet tűzhelyen kell elkészítened, de ugyanúgy kuktába is teheted a hozzávalókat és abban pedig melegedhetnek egész nap. Készítsd úgy, ahogy a legjobban belefér a te napi ritmusodba! Ebből konkrétan 4 adag fog kijönni.

Hozzávalók:

  • 4 bögre alma cider
  • 1 alma, felszeletelve
  • 1 narancs felszeletelve
  • 3 fahéj (Cinnamomum )rúd
  • 2 szelet friss gyömbér (Zingiber officinale)
  • 1 teáskanál, egész szegfűbors (Pimenta dioica)

Hogyan készítsd:

  • Tedd a hozzávalókat egy nagy fazékba
  • Forrald fel lassan
  • Amint felforrt tegyél rá fedőt és hagyd főni 10-15 percig (vagy ne tegyél rá fedőt és hamar átjár mindent az illata, csak ilyenkor figyelned kell, mert hamar párolog belőle a folyadék)
  • És már ihatjátok is

 

Ha kuktában akarod készíteni, akkor csak tedd a hozzávalókat a kuktába és melegítsd alacsony hőfokon. A fűszeres cidered egy órán belül készen lesz, de akár hagyhatod egész nap melegedni alacsony hőfokon

Tudtad, hogy a fahéj egyébként gyógynövény és hogy nem mindegy milyen fahéjat használsz? Ebből a rövid bejegyzésünkből pontosan meg is tudod, hogy miért: FAHÉJ

Ha pedig tényleg érdekel az, hogy hogyan tudod a gyógynövényeket hatásosan használni, tehát, hogy mit jelent a gyógynövények energetikája, a szöveti állapotok, vagy hogy milyen készítményeket tudsz készíteni gyógynövényekből (a cideren kívül), akkor mindenképp nézz rá a bevezető mini kurzusunkra, mert pont erről van szó benne.

Academiae Herba - Tudják meg mások is tőled

Megtennél nekünk egy szívességet és megosztanád az bejegyzésünket egy barátoddal? Így nem csak a barátod fog többet tudni a gyógynövényekről, de ezt mind a te segítségeddel érné el. Minél többen tudnak rólunk és lesznek a közösségünk tagjai, annál több és annál értékesebb tudást fogunk tudni neked is átadni.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Köszönjük, hogy megosztottad a bejegyzésünket.