gyógynövény tár

A gyógynövény tár lényegében egy folyamatosan növekvő gyógynövény profil adatbázis.

Itt megtalálod a legismertebb és a kevésbé ismert gyógynövények + gombák részletes profiljait, hogy a lehető legkönnyebb dolgod legyen, amikor új gyógynövényekkel ismerkedsz, egy formulát tervezel magadnak, vagy éppen a saját gyógynövény gyűjteményedet építed

A gyógynövény tárban könnyen és gyorsan találsz majd magadnak olyan gyógynövényt, amire éppen szükséged van név, energetika és hatások alapján.

Most az első 69 gyógynövény profilját találod meg a gyógynövény tárban, de legalább 214 van tervben! Ezeket „csomagokban” fogjuk feltölteni majd idővel.

*Mivel ez az első „alfa” verzió ezért is tudsz csatlakozni most ilyen alacsony áron, viszont cserébe egy évig biztosan ennyiért fogod megkapni, akkor is amikor már 200+ gyógynövény profiljához fogsz hozzáférni és új tagok ennek az árnak a többszöröséért csatlakozhatnak majd.

Ár: 9997 Ft/év = 833Ft/hónap

A te saját online gyógynövény gyűjteményed

Bármikor hozzáférsz majd a 69 részletes gyógynövény profilhoz (és minden későbbi fejlesztéshez is), csak internet hozzáférésre van szükséged. Sőt név, energetika és hatások alapján könnyen meg is fogod találni azokat a gyógynövényeket, amikre épp szükséged van

gyógynövény tár

9997 Ft/év = 833 Ft/hónap

(FONTOS: A gyógynövény tár éves előfizetéses rendszeren fut úgyhogy csatlakozáskor a Stripe fizetési módot válaszd)

Hogyan épülnek fel a gyógynövény profiljaink

Minden füvész kicsit máshogy építi fel a gyógynövény profiljait, tehát különböző helyeken más és más paramétereket fogsz találni egy gyógynövény profilban, nálunk így néznek ki:

Botanikai név: A botanikai név tartalmazza a binominális (genus és fajnév) és a családnevet. Például Echinacea angustifolia, fészkesvirágúak családja (Asteraceae). Ezt a nevet nemzetközileg bárhol felismerik és pontosan leírja melyik növényről van szó. Fontos, hogy a fajnevek, sőt van, hogy a binominális nevek is változnak idővel, ahogy a botanikusok egyre többet megtudnak a növények genetikai kapcsolatairól.

Kép: Egy jól felismerhető kép az egész növényről, vagy a legjellegzetesebb részéről.

Hétköznapi név: A hétköznapi nevek minden más modern, vagy népi elnevezései a növényeknek. A hétköznapi nevek gyakran beszédesek, olyanra gondolj, mint hogy hogyan használják a növényt, vagy a kinézetével kapcsolatosan, tehát ezek eléggé színesek tudnak lenni.

Energetika: Ez a rész azt írja le, hogy a növény hogyan változtatja meg a tested energetikáját miután bekerült a szervezetetbe. Itt főleg a hőmérsékletre, a nedvességre és a feszesítésre/lazításra koncentrálunk (egyenlőre „csak”) a nyugati füvészet keretrendszerén belül.

Gyógynövény hatások: Ez a szakasz arról szól, hogy a növény milyen fiziológiás változásokat okoz az emberi szervezetben. Ez a hatás lehet szöveti szintű (összehúzó, sebgyógyító, nyákosító), sejt szintű (antioxidáns, gyulladás moduláló), vagy hathat egy konkrét állapotra (antimikrobiális, emmenagóg, köhögés csillapító). Például egy nyákosító gyógynövény nedvedíti és nyugtatja a szöveteket, egy kolagóg serkenti az epe termelődését, egy izzasztó pedig segít a hőt a test belseje felől kifelé mozgatni láz alatt.

Felhasználás: Ez a rész arról szól, hogy összességében, hogyan használják fel ezt a növényt a füvészetben. Itt olyan dolgokra kell gondolni, hogy a történelem során tradicionálisan mire használták fel, tudományosan és hogy klinikailag mire használják.

Biztonság: A biztonság egy kulcsfontosságú része minden gyógynövény profilnakl!  Minden ellenjavallat, vagy egészségügyi kockázat ide tartozik.

Előkészítés és dózis: Ez a rész tartalmazza, hogy milyen készítményeket tudsz készíteni a növényből (tinktúra, főzet, hosszú főzet stb.) és az ajánlott dózist.

69 gyógynövény részletes profilja

készen állsz arra, hogy a gyógynövények mesterévé válj?

Csatlakozz a gyógynövény tárhoz!