Vércukor Egyensúly: Gyógynövény Recept

almaecet

Manapság nagyon felkapott téma lett a testünk vércukorszintjének az egyensúlyban tartása és nem is véletlenül. A világban évről-évre nő a cukorbetegek száma, és ugye mondani sem kell, hogy a cukorbetegség mennyi más betegséghez fog vezetni. Sajnos ezt sokan elég jól tudják.

A glikémia, vagy vércukorszint a vér glükóz koncentrációját írja le. Ez az érték egyébként napközbe fluktuál és hatással van rá az életmód, a hormonok, a genetika és főleg az ételek amiket eszel.

Gyógynövények és a Vércukor Egyensúly

Vannak akiknél a vércukor egyensúlyvesztés túl alacsony, de legtöbbeknél túl magas vércukor szinttel jár. 

Miért fontos, hogy egyensúlyban legyen? Mert a vércukor nagyon sok testi funkcióra van hatással, ilyenek például az energia szinted, a közérzeted, több hormonod, a testsúlyod, sőt még a szíved, a veséd és a szemeid is (de ezeken kívül is van még bőven dolog)!

Az, hogy tudatosan étkezel és az életmódodat megváltoztatod fontos a vércukor szinted kiegyensúlyozásában, de van még egy érdekes hozzávaló, ami segíteni fog szabályozni a vércukor szintedet.

Alma Ecet

Igen, jól olvastad, azt az alma ecetet, ami valószínüleg most is ott van a konyhaszekrényedben, vagy valamelyik polcodon több kutatásban vizsgálták és bebizonyították, hogy az inzulin érzékenységet növeli és segít szabályozni a vércukorszintet is. 

Ha eszel minden evés előtt egy evőkanállal, az csökkenteni fogja az étkezés utáni vércukorszint megugrás mértékét (Johnston et al., 2003).

Fahéj

A második hozzávaló a fahéj. A fahéj egy nagyon finom és erős vércukor szabályozó, mert javít az inzulin rezisztencia mértékén és a vércukor szinten (Kizilaslan & Erdem, 2019).

Tulsi

Ennek a gyors és egyszerű receptnek az utolsó hozzávalója a tulsi. Egyszerűen vércukorszint csökkentő hatása van: Kutatásokban bizonyították, hogy csökkenti a vércukorszintet és a cukorbetegség más tüneten is tud segíteni (Agrawal et al., 1996).

Vércukor Egyensúly Ecet

Hozzávalók:

  • Alma ecet
  • 2-3 fahéj rúd (Cinnamonum spp.)
  • ⅓ csésze tulsi föld feletti részek (Ocimum tenuiflorum)

Hogyan készítsd:

  • Tedd a tulsit és a fahéj rudakat egy dunsztosüvegbe.
  • Töltsd tele a dusztosüveget almaecettel.
  • Zárd le a dunsztosüveget és hagyd ázni 2 hétig.
  • Szűrd le és töltsd ki a folyadékot kis üvegcsékbe.
  • Tárold sötét, hűvös helyen. Étkezések előtt használd, 1-2 teáskanállal tegyél 2dl vízbe és úgy idd meg.

Jótanács: Használj szívószálat mikor az ecetedet iszod, mert így megvéded a fogidat a savasságtól.

*Ugye ezek a gyógynövények megváltoztathatják a vércukor szabályozást a testben, tehát akik cukorbetegségben szenvednek mindenképpen csak orvosi felügyelet alatt használják ezt a készítményt.

A fő összetevő az alma ecet már önmagában egy erős vércukor szabályozó. Ha pedig ezt az erős alapot vércukor szabályozó gyógynövényekkel párosítod, akkor egy nagyon fontos (és hatásos) gyógynövény készítményed lesz, amit mindennap használhatsz!

Ha pedig érdekelnek a gyógynövény készítmények, tehát a főzetek, tinktúrák, olajok… és hogy mikor, hogyan tudod elkészíteni őket, akkor mindenképp nézz rá a bevezető mini-kurzusunkra.

Sőt, olyan dolgokat is megtudsz majd, hogy mit jelent és miért fontos a gyógynövények energetikája, milyen szöveti állapotok léteznek és hogy a gyógynövény hatások segítségével hogyan tudsz hatékony gyógynövény formulákat tervezni és készíteni.

Tényleg érdemes ránézned.

Academiae Herba - Tudják meg mások is tőled

Megtennél nekünk egy szívességet és megosztanád az bejegyzésünket egy barátoddal? Így nem csak a barátod fog többet tudni a gyógynövényekről, de ezt mind a te segítségeddel érné el. Minél többen tudnak rólunk és lesznek a közösségünk tagjai, annál több és annál értékesebb tudást fogunk tudni neked is átadni.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Köszönjük, hogy megosztottad a bejegyzésünket.