Mit Tanultam 5 Évnyi Körömvirág Nevelésből

egy teli edény szárított körömvirág

Azon kívül, hogy a körömvirág brutálisan hatékony helyi baktérium és gomba ölő, nagyon könnyű nevelni és még könnyebb krémeket és kenőcsöket készíteni belőle.

 

Körömvirág: Kicsi Virág, Nagy Hatás

Egy pár napja kezdett virágozni az első körömvirág a kertemben és ilyenkor mindig eszembe jut, hogy már gyerekkorom óta miért használunk körömvirág kenőcsöt szinte minden bőr problémánkra.

Mert tényleg brutál hatásosak ezek az élénk narancssárga virágok.

Kifejezetten magas a flavonoid, szaponin és triterpén tartalmuk. Ezeknek az anyagoknak pedig együtt erős antibakteriális, antifungális és gyulladáscsökkentő hatásuk van.

Az alkotó elemeik közt vannak még kis mennyiségben karotenoidok és poliszacharidok is, amik pedig a bőrsejtek és nyálkahártyák regenerációját segítik elő.

Tehát összeségében a körömvirág nem csak, hogy fertőtleníti a sebet, de még a seb gyógyulását is segíti. Elég komoly kombináció ugye?

 

A Tested Elsődleges Védelmi Vonala = A Bőröd

Ha a bőröddel bármi baj történik ne legyen kérdés mit hívsz segítségül.

A körömvirág nyugtatja a kiszáradt bőrt… gyorsítja a sebgyógyulást… enyhíti a pelenkától kipállott bőrt… és az ekcéma tüneteit is... csak egy kis kenőcsre, vagy krémre van szükséged.

Vannak, akik még fog gyulladásra is használják zsályával kombinálva (egyébként elég hatásosan).

Sőt conjuctivitis (kötőhártya gyulladás) esetén is segít a körömvirág teás borogatás.

 

Hogyan Tudod a Legkönnyebben Használni a Körömvirágot

A varázs a virágokban rejlik.

Használhatsz szárított, vagy friss virágot is a készítményeid elkészítéséhez

Csinálhatsz belőlük körömvirág tinktúrát. Ehhez Vodkát, vagy whisky-t használnak a legtöbben oldószerként.

Aztán később a tinktúrádból akár olajat is készíthetsz, abból meg kenőcsöt. Ehhez meg az oliva és a pisztácia olaj a legjobb választás.

(A bejegyzés végén lesz egy nagyon praktikus kis videó a kenőcs készítésről)

 

Az Egyik Legkönnyebben Nevelhető Gyógynövény

Érdemes magról vetni az első csapat körömvirágodat. Ha hagyod, hogy mindig elvirágozzon pár növény, akkor magról maguktól szaporodni fognak a körömvirágaid. Azért könnyű nevelni őket, mert szinte minden klímán megélnek, és imádják a napfényt. (Még az ablakpárkányodon is)

Sőt, nagyon jól tolerálják a szárazságot, ellenállóak a kártevőkkel szemben és ha semmit nem foglalkozul velük egész nyáron, ugyanúgy ontani fogják a virágokat neked.

+ Ha van Instagram fiókod mindenképp nézd meg Colleen Codekas videóját arról, hogyan készíts körömvirág kenőcsöt.

Ezek után én a helyedben biztos többet szeretnék tudni

Mondjuk a tinktúrák, vagy a gyógynövény olajok elkészítéséről. Részletesen.

Egy ilyen rövid bejegyzésbe sajnos nem fér bele minden, meg ez most kifejezetten a körömvirágról szól.

De mindenképp nézz rá a Bevezető-Mini kurzusunkra, mert ott már részletesen megtalálod hogyan csinálj tinktúrákat és olajokat, meg még egy rakat brutál hasznos dolgot.

Olyanokat, mint hogy hogyan tervezz és készíts gyógynövény formulákat, mert ugye minden gyógynövény formulákban fejti ki igazán a hatását. Vagy hogy hogyan tudod előkészíteni a gyógynövényeket, mik azok a szöveti állapotok, mi az a gyógynövény energetika és még sok mindent.

Szerintem mindenképp nézz rá, nem kerül sokba és utána teljesen máshogy fogsz a gyógynövényekre nézni. De tényleg nagyon durva a különbség.

 

Academiae Herba - Tudják meg mások is tőled

Megtennél nekünk egy szívességet és megosztanád az bejegyzésünket egy barátoddal? Így nem csak a barátod fog többet tudni a gyógynövényekről, de ezt mind a te segítségeddel érné el. Minél többen tudnak rólunk és lesznek a közösségünk tagjai, annál több és annál értékesebb tudást fogunk tudni neked is átadni.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Köszönjük, hogy megosztottad a bejegyzésünket.