PILLÉR #5: KÜLÖNLEGES POTENCIÁL

A különleges potenciál, vagy prabhava az Ayurveda-ban azokra az egyedi tulajdonságokra, vagy karakterisztikára utal, ami elkülönít egy gyógynövényt a hozzá hasonló energetikával, affinitással és hatásokkal rendelkező gyógynövényektől.

Vagy egyszerűbben megfogalmazva, az a dolog, ami egyedivé tesz egy-egy gyógynövényt.

Ebbe beletartozik minden ezoterikus, pszcihológiai és érzelmi felhasználása egy gyógynövénynek. Sőt minden kifejezett javallat is.

Ez tudom picit bonyolultan hangzott, de mindjárt megérted.

  • Például a pitypang gyökeret (Taraxum officinale) kifejezetten javasolják térkép nyelv esetében. Ez egy olyan elváltozás, ami túlzott hővel jár mélyen a szövetekben.
  • A rózsának (Rosa spp.) különleges potenciálja van arra, hogy megnyissa a trauma, bántalmazás, vagy rossz párkapcsolat miatt „bezárt szívet”.
  • A golgotavirág (Passiflora incarnata) pedig egy idegerősítő kifejezetten álmatlanság és nyugtalanság esetében, kifejezetten akkor, amikor ezek folyamatosan visszatérő negatív gondolatok miatt vannak.

Ez az utolsó pillér mégtöbbet segít neked abban, hogy a legmegfelelőbb gyógynövényt tudd kiválasztani egy-egy esetben. Így olyan apróságokba is belelátsz, amik túlmennek az íz, affinitás, hatás és energetikai kategóriákon.

Ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy több gyógynövény is megoldás lehet egy problémára, amiknek hasonló az ízük, hatásuk és az energetikájuk is, akkor a különleges potenciál fog segíteni majd abban, hogy a lehető legjobb gyógynövényt válaszd ki.