ITT KEZDŐDIK MINDEN

Fordult már elő veled olyan, hogy egy gyógynövényes könyvben, vagy cikkben olvastál egy gyógynövényről és miután végeztél úgy érezted, hogy nem teljesen érted hogyan is működik az a növény? Most akkor mire jó? Hogyan használd?

Ez azért van, mert nagyon sok gyógynövényes könyv/cikk/blog létezik, ami egyszerűen csak eléd tesz egy listát alkotóelemekről, hatásokról és egy-két bekezdést arról, hogy milyen tünetek vagy betegségek ellen „jó” ez a növény és ennyivel el is intézi.

Sajnos, amikor olyan szemlélettel tanulmányozod a gyógynövényeket, hogy „ez a gyógynövény mire jó” akkor nehezen fogod megérteni holisztikusan őket és végül nem fogsz tudni hatást elérni velük.

Ez a „szedd ezt a növényt erre a tünetre” hozzáállás nagyon változó eredményekhez vezet.

Néha brutál jó hatást érsz el és elmúlik a tünet, amin segíteni akartál, sokszor pedig ugyanaz a gyógynövény teljesen hatástalan, annak ellenére, hogy ugyanazokat a tüneteket kezeled vele.

Ez pedig le tudja törni az önbizalmadat, vagy éppen megkérdőjelezed azt, hogy tényleg értesz-e a gyógynövényekhez.

Anno én magam is ezekkel a buktatókkal kezdtem az utamat a gyógynövények világában, tehát allopatikusan használtam és gondoltam is a gyógynövényekre.

Pontosan ezért raktam össze a Gyógynövény 101 mini-kurzust.

 

Ebben a mini-kurzusban egy átfogó, lépésről-lépésre tervet fogsz kapni arról, hogy hogyan vizsgáld meg a gyógynövényeket, ahhoz hogy holisztikusan és hatásosan tudd használni őket.

Tehát, hogy konkrétan hogyan építsed fel a saját gyógynövény profiljaidat (monográfia).

Ez az, amit sok gyógynövényes forrás (könyv, blog) nem tesz meg.

Csak egyet kellene hátra lépni és belegondolni, hogy hogyan tudjuk hatékonyan vizsgálni és megismerni a gyógynövényeket.

Egyszerűen nem állhatsz allopatikus szemlélettel a gyógynövényekhez… mert nem működik.

Meg kell értened egy növény fő gyógyító erényeit, hogy milyen változásokat hoznak, hogyan befolyásolják az emberi testet és ebből kell felépítened egy holisztikus modellt, hogy hogyan tudod terápiásan használni ezt a növényt.

Ez a holisztikus modellt pedig a saját gyógynövény profiljaid alapján fogod tudni majd felépíteni.

Ennek az első lépése, hogy megismered a gyógynövények 5 pillérét.

Ha meg akarod érteni, hogy hogyan működnek a növények, hogy hogyan befolyásolják a testet, elmét és a szellemet, akkor ez az alap, ahonnan el kell indulj

 

Úgy építettük fel ezt a mini-kurzust, hogy értékes legyen most is és később is neked.

  • Tehát ha új vagy a gyógynövények világába, akkor ez egy biztos alapot fog adni neked, amire építheted majd a füvész tudásodat.

 

  • Ha pedig már gyakorlott füvész vagy, akkor ez egy útmutató lesz neked, amihez újra és újra visszatérhetsz, hogy megerősítsed a gyakorlatodat.

 

Úgyhogy nem számít hol jársz éppen a gyógynövény utazásodban, ez az 5 pillér olyan magabiztosságot fog adni neked, amivel állandó eredményeket fogsz elérni. De komolyan.