Egy Tea Vírusok Ellen, Ami Gyengéd Köptetőként Is Működik

Egy teáskanna és kitltött vírus elleni tea egy asztalon

Ez a nyugtató teakeverék nagyon jól tud jönni neked bármilyen légúti vírusfertőzés esetében és gyerekek is ihatják. Ezek a vírusok idén télen sajnos újra beindultak (RSV, Influenza, COVID) és elég durván terjednek a gyerekek és a felnőttek között is.

A gyógynövények ebben a teakeverékben gyengéd köptetőként hatnak, tehát segítenek a testednek eltávolítani a felesleges hurutot a légzőrendszeredből, csillapítja a torokfájást és óvatosan segít a láznak „megoldódni”.

Az íze kifejezetten édes, ami nem meglepő az édesgyökér miatt, de ha szeretnél tehetsz bele még mézet is, mert ugye a méz is segít a köhögést „fellazítani”. Bár ebből a keverékből tinktúrát, vagy szirupot is készíthetsz, a tea egy kifejezetten hasznos módja a légzőrendszer-támogató-gyógynövények bevitelének. 

Ebben az esetben a meleg tea felerősíti a tulsi és a bodza izzasztó hatását és ugye a hidratáció is nagyon fontos a légúti fertőzések kezelésében!

De ha fáj a torkod, akkor még csinálhatod azt is, hogy megfőzöl egy adagot ebből a teából és bármilyen formában lefagyasztod, hogy hidegen el tudd szopogatni. 

Ez nem csak, hogy csillapítja a torokfájást, de segít hidratáltnak maradni akkor, amikor nehéz nyelni és inkább nem innál semmit.

Fontos, hogy édesgyökeret ne használj, ha ödémás vagy, vagy magas a vérnyomásod. Ilyenkor ezt mályva gyökérrel (Althaea officinalis) tudod helyettesíteni. Bár a mályvának nincsen antivirális hatása, mint az édesgyökérnek, de ugyanúgy nyugtató-köptetőként hat és segít a száraz köhögésen és a torokfájáson.

Minden esetben fordulj orvoshoz, ha bármilyen légúti vírusfertőzésben szenvedsz, mert ritkán alakulhatnak ki szövődmények, amik életveszélyesek lehetnek.

Vírus Elleni Tea Formula

Hozzávalók:

  • 20 g édesgyökér(Glycyrrhiza glabra)
  • 15 g tulsi föld feletti részek (Ocimum tenuiflorum)
  • 10 g bodza virág (Sambucus canadensisor  nigra)
  • 10 g ökörfarkkóró levél (Verbascum thapsus)

Hogyan készítsd:

  • Keverd össze a gyógynövényeket egy dunsztosüvegben, amiben tárolni tudod őket.
  • Mielőtt teát akarsz készíteni jól rázd össze a dunsztosüveget, aztán tegyél 1 ek. keveréket 3dl forró vízhez egy bögrében (felnőttek esetében).
  • Fedd le és hagyd ázni 15-20 percig. Aztán szűrd le és idd meg még melegen. Használj apró lyukú szűrőt, mert az ökörfarkkóró levél szőrei irritációt tudnak okozni!

Akár teaként iszod, akár valamilyen más, kreatív módon, mondjuk szopogatós jégkockaként használod fel ezt a formulát, reméljük, hogy sokat fog segíteni neked, amikor téged, vagy a családodat elérik ezek a csúnya vírus fertőzések.

Akár teaként iszod, akár valamilyen más, kreatív módon, mondjuk szopogatós jégkockaként használod fel ezt a formulát, reméljük, hogy sokat fog segíteni neked, amikor téged, vagy a családodat elérik ezek a csúnya vírus fertőzések.

Ha érdekel, hogy te magad hogyan tudsz ilyen formulákat tervezni a gyógynövények energetikája, affinitásai és hatásai alapján, vagy hogy milyen másfajta gyógynövény készítmények léteznek még és azokat pontosan hogyan készítsd el, akkor mindenképp nézz rá a bevezető mini kurzusunkra, mert pont erről szól.

Academiae Herba - Tudják meg mások is tőled

Megtennél nekünk egy szívességet és megosztanád az bejegyzésünket egy barátoddal? Így nem csak a barátod fog többet tudni a gyógynövényekről, de ezt mind a te segítségeddel érné el. Minél többen tudnak rólunk és lesznek a közösségünk tagjai, annál több és annál értékesebb tudást fogunk tudni neked is átadni.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Köszönjük, hogy megosztottad a bejegyzésünket.